Je kan op verschillende manieren snijbonen bereiden, een leuk alternatief hiervoor is om je snijbonen te wokken. Wokken geeft een lekkere bite aan je eten en je zult zien dat de smaak van de snijbonen verandert in een wat vollere smaak. Wil je graag je snijbonen bereiden met een lekkere pit voeg dan een heerlijke sambal toe maar pas op te veel is niet lekker.
Het bereiden van dit gerecht duurt ongeveer 25 minuten en is geschikt voor 2 personen.
Kook de snijbonen in water met wat zout in 5 minuten beetgaar en spoel ze daarna goed af met wat koud water. Zet de wok op het vuur en voeg hier 1 eetlepel olie aan toe en laat dit goed warm worden. Bak de ui in de wok tot ze mooi goudbruin zijn, voeg nu de knoflook en de gemberwortel toe en bak deze nog ongeveer 2 minuten mee. Schep nu alles uit de wok en leg dit op een bord. Bak de kip in de wok goudbruin, leg de gebakken kip in een bakje en voeg hier 1 eetlepel sojasaus aan toe en roer dit goed door elkaar. Verhit de overige olie in de wok en bak de snijbonen met de champignons op hoog vuur. Voeg nu het uienmengsel en de kip toe samen met de Chinezen kruidenpoeder en de rest van de sojasaus. Roerbak dit alles 1 minuut samen, schenk de bouillon erbij en voeg de maïzena toe laat dit goed binden met elkaar. Serveer het op een bord en eetsmakelijk.
Was de snijbonen onder koud water en snijd de puntjes ervan af, snijd de snijbonen in stukjes van 3 centimeter. Snij beide uien in halve ringen. Snij beide paprika’s in kleine dunne reepjes. Pers de knoflook en was en snij de peterselie grof. Kook de snijbonen in kokend water met wat zout tot ze beetgaar zijn, dit duurt ongeveer 12 minuten. Leg de snijbonen in een vergiet en spoel de snijbonen af met koud water. Verhit nu de wok met wat de olijfolie en fruit hierin de uien tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg de knoflook en de paprikareepjes toe en bak deze even mee. Na ongeveer 3 minuten kan je de snijbonen toevoegen en laat dit al omscheppend goed warm worden. Voeg wat peper en zout naar eigen smaak toe en roer de peterselie erdoorheen. Dit gerecht kan ook heerlijk geserveerd worden met wat witte rijst. Genieten maar!